Posted by: arifamsyar | July 14, 2008

KISAH SEORANG BAYI…

Suatu hari seorang bayi siap untuk dilahirkan ke dunia…

Dia bertanya kepada Tuhan : “Para malaikat disini mengatakan bahawa besok Engkau akan mengirimkan saya kedunia, tetapi bagaimana cara saya hidup disana? saya begitu kecil dan lemah.

 

Dan Tuhan menjawab: “Aku telah memilih satu malaikat untukmu. Ia akan menjaga dan mengasihimu .”

 

Bayi bertanya lagi: “Tetapi disini; didalam syurga ini, apa yang saya lakukan hanyalah bernyanyi, bermain dan tertawa…Inikan sudah cukup bagi saya untuk berbahagia.”

 

“Malaikatmu akan bernyanyi dan tersenyum untukmu setiap hari. Dan kamu akan merasakan kehangatan cintanya dan menjadi lebih berbahagia”

 

“Dan bagaimana bisa saya mengerti disaat orang-orang berbicara kepada saya jika saya tidak mengerti bahasa mereka?”

 

“Malaikatmu  akan berbicara kepadamu dengan bahasa yang paling indah yang pernah kamu dengar; dan dengan penuh kesabaran dan perhatian. Dia akan mengajar kepadamu cara berbicara.”

“Dan apa yang akan saya lakukan saat saya ingin berbicara kepadaMu ?”

 

” Malaikatmu akan mengajarkan bagaimana cara kamu berdoa”

 

“Saya mendengar bahawa di Bumi banyak orang jahat. Siapa yang akan melindungi saya ?”

 

“Malaikatmu akan melindungimu; walaupun hal tersebut mungkin akan mengancam jiwanya”

 

“Tapi, saya pasti akan merasa sedih kerana tidak melihatMu lagi”

 

“Malaikatmu akan menceritakan kepadamu tentang Aku, dan akan mengajarkan bagaimana agar kamu bisa kembali kepadaKu; walaupun sesungguhnya Aku akan sentiasa disisimu”

 

Disaat itu, Syurga begitu tenang dan heningnya sehingga suara dari Bumi dapat terdengar, dan sang bayi bertanya perlahan :”Tuhan, jika saya harus pergi sekarang, bisakah Kamu memberitahuku nama malaikat  tersebut ?” Read More…

Advertisements
Posted by: arifamsyar | July 7, 2008

THINK POSITIVE!

Baca sampai abis.. kakakaka…

‘Pada zaman dahulu, ada seorang puteri yang cantik rupawan. Namanya Puteri
Sheila. Sejak lahir lagi puteri ini terkena sumpahan. Apa
saja benda yang dipegang oleh puteri akan cair. Oleh sebab tu, semua lelaki
tak mahu dekat dengan puteri sebab takut, kalau terpegang
maka mereka akan cair. Maka susahlah hati Ayah nya kerana tak
kawin la puterinya itu. Maka, dengan nasihat perdana menteri,
Maharaja pun membawa puteri berjumpa dengan seorang bomoh untuk berubat.
Mengikut kata bomoh tersebut, puteri akan terlepas dari sumpahan jika
puteri dapat memegang sesuatu yang tak kan cair. Tapi bomoh itu sendiri pun
tak tau apakah benda tersebut. Atas cadangan perdana menteri,
Maharaja telah mengistiharkan bahawa,,siapa lelaki yang dapat membawa
sesuatu, yang apabila puterinya pegang tak cair, lelaki itulah yang akan
kawin dengan puterinya itu. Read More…

Posted by: arifamsyar | June 21, 2008

FIRST PRAKTICAL…

Assalamualaikum kengkawan…

Pagi2 hari cam ni mesti semua masih dibuai mimpi2 indah, maklum le, skrg dah start cuti, praktikal pun baru je habis semalam. Aku pun cam kengkawan jugak, cume yang lain nyer petang ni aku ikut g shooting kat Ipoh. Bukan sesiape suruh, tapi aku di ajak oleh penerbit dan aku tak nak lepaskan peluang begitu saje. Bukan senang penerbit aku nak nak bawak student ikut shooting, pembantu penerbitan sendiri pun dia tak bawak, inikan pulak budak praktikal cam aku ni…

Aku sebenarnya baru je pas hantar suraya naik bas, die dah balik kampung, Kelantan. Aku pun nak balik jugak… tapi tak pe lah, aku kene siapkan semua tugasan, baru la blh fkr pasal balik. Alamak, aku kene g la pulak, kakak kat ofis panggil, nnti ade mase aku update blog lagi n sudi2 la korang membacanya…

And lastly, kepada kengkawan, selamat bercuti. tapi ingat, cuti cuti jugak, report jgn lupe, nak kene hantar n present tu… Preparation kne awal, jgn cam sebelum2 ni, asyik last minit je wat kje. Result pun belum kua lagi, ape pun GOOD LUCK TO ALL MY FRIEND, may ALLAH bless us…

Posted by: arifamsyar | March 27, 2008

Perempuan makan bayi?

Kawan2, tengah tention ke? Meh la lawat blog aku ni, aku ade story nak d story kan kat korang, citenye cam ni…

Ada sorang budak, umur nya 5 tahun, dia ni petah n becok sangat. Satu hari tu, mak n ayah dia bawak la dia g jalan2 kat taman. Lepas tu dia jumpa sorang org perempuan yg tengah sarat mengandung. Budak tu pun menghampiri perempuan tersebut dan bertanya,  “Kakak, apa ada kat dalam perut kakak tu?” Perempuan tu pun menjawab, “Oh, dalam perut kakak ni ada baby, anak kakak, kakak saaaayang sangat baby ni.” Lepas tu budak tu pun cakap lagi, “Ada anak kakak? Kalau syg kenapa kakak makan dia?”Perempuan tu pun tercengang, tak tau nak jawab apa.

Kuang3x…

Agak2 apa jawapan yg korang akan bagi kalo berdepan dengan situasi begini?

Posted by: arifamsyar | March 25, 2008

Saya dan Awak

Dalam saya ade awak…..dalam awak ader saya….

 Hari tu kita gaduh….
 Saya main-main…..
 Awak ingat betul-betul….
 Tak tau nk buat mcmana lg….
 Lantak awk lah….

 Semlm kita berselisih….
 Saya buat dunno….
 Awak pandang saya….
 Saya buat dunno jugak….
 Degilnyer saya….

 Saya nmpk awak….
 Saya nk panggil….
 Tapi awak x toleh….
 Sebab saya panggil awak dalam hati….
 Bodohnya saya….

 Awak tegur saya….
 Saya buat dunno….
 Tapi awak xtahu happynya saya….
 Saya dengar awak cerita….
 Awak kata dah jatuh cinta….

 Sedihnyer saya….

 Awak keluar tgk wayang….
 Saya pun….
 Awak keluar dengan dia….
 Saya tengok aje….

 Awak call saya….
 Mengacau betul.tgh tido lah….
 Saya layankan aje….
 Awak ckp awak dah putus….
 Saya senyum sampai ke telinga….
 Tapi awak tak nampak….

 Saya cakap..

 Kesiannya awak..

 Hipokritnya saya….

 Hari ni hari jadi saya….
 Tapi awak luper….
 Saya sedih….
 Tapi takpe….awak bukannya sesiapa….
 Saya pun bukan sesaper pada awak….

 Awak mintak maaf….
 Saya senyum aje….
 Saya kata tak kisah….
 Awak belanja tgk national treasure….
 Isk tak romantik nyer….

 Tapi best nyer…..

 Saya dapat bunga….
 Cantik.suker sgt….
 Tapi tak tahu sape pengirimnya….
 Awak nampak…
 Awak terus balik…

 Saya panggil awak….
 Tapi awak tak toleh….
 Saya Cuma nak bgtahu….

 Awak.!!!!!LORI!!!!!!!!!

 Saya kejar awak….
 Awak terus jalan….
 Saya tolak awak…..
 Awak jatuh…..

 Saya nampak lori….
 Betul-betul depan saya….
 Kalau la sempat….
 Saya nak bagitahu………

 awak..saya sebenarnyer sayangg
 sangatt kat
 AWAK…

AND THANKS TO BE MY BEST FRIENDS…

Posted by: arifamsyar | March 25, 2008

Check out my Slide Show!

Posted by: arifamsyar | March 24, 2008

KAIN KAPAN HAJI TEEPOO

Al-kisah ada seorang businessman yang kaya raya bernama Hj.Teepoo. Apa Saja nama bisnes atas muka bumiini, dia ada. Sayang, kekayaan Hj.Teepo Adalah sebahagian besar hasil penipuan dan putar alamnya dalam bisnes. Sahamnya berpuluh juta hasil penipuan. Tanah ribu hektar pun hasil tipu. Wang beratus juta juga, tipu punya hasil. Puas isterinya memberikan kaunseling agar Hj. Teepoo berhenti menipu, namun tak dihiraukannya.

Kerana makan terlalu banyak dan mewah, dinner tiap-tiapmalam (orang belanja of course), exercise tarak, satu hari Hj. Teepoo disahkan oleh doctor mengidapi penyakit barahdan disahkan akan padam dalam masa sebulan. Maka teramatlah hiba hati Hj. Teepoo nak meninggalkan dunia ini,tambah pula mengenangkan segala aktivitinya selama ini. 

Maka dipanggillah anak isterinya untuk berwasiat. “Nanti bila I dah mati, sediakanlah kain yang dah buruk,  koyak pun tak apa, buat kain kapan aku. Aku dah banyak merasa kemewahan didunia ini. Biarlah kain buruk yang ku bawa ke akhirat,” jelas Hj. Teepoo dengan genangan air mata. “Kenapa begitu bang?” tanya isterinya.  “Saja aku nak merasa pakai kain buruk pula,” jawabnya lagi. Isterinya terdiam, Tapi hatinya berbisik, “Syukurlah, walau dah agak terlambat, ada juga kesedaran dan keinsafan dihati suamiku.” 

Maka tempoh sebulan cuma tinggal 24 jam lagi. Dengan wajah sugul, Hj. Teepoo berbaring dikamarnya. Kain putih yang dah lusuh dan terkoyak Sana sini telah siap disediakan. Read More…

Posted by: arifamsyar | March 22, 2008

Lagi bersama aku..

             Final exam dah dekat, ada la dalam 1 bulan lagi… Makin nak dekat exam makin banyak pulak assigment yang nak kena present & submit. Dateline semua nak kena kejar. REST? jgn harap nak dapat rest, hari Sabtu & Ahad pun kena dtg kampus siapkan keje, baru sekarang la terasa masa itu emas.

             Wat rakan2 seperjuangan, jangan stress sgt, masa study ni la masa yang paling berharga wat kita, nanti dah keluar masing2 bawa haluan sendiri, nak duduk sama2, jumpa selalu pun susah dah, wat keje sama2 pun dah tak boleh dah, kan?  Huhuhu…. Sedih…

              And lastly, try the best in everything we do, hargailah detik bersama kita di sini dan simpanlah detik suka duka kita sebagai satu memory terindah dalam hidup ni, terimalah lagu ni dari aku, wat sahabat semua…  

Selamat Berjuang SAHABAT…

Malam Siang Berlalu
Gerhana Kesayuan
Tiada Berkesudahan
Detik Masa Berlalu
Tiada Berhenti Oh Syahdunya
Sejenak Kuterkenang
Hakikat Perjuangan
Penuh Onak Dan Cabaran
Bersama Teman-Teman
Harungi Kehidupan Oh Indahnya
Berat Rasanya Di Dalam Jiwa
Untuk Melangkah Meninggalkan Semua
Kasih Dan Cinta Yang Terbina
Ia Akan Selamanya
Selamat Berjuang Sahabatku
Semoga Allah Berkatimu
Kenangan Indah Bersamamu
Takkan Ku Biar Ia Berlalu
Berjuanglah Hingga Ke Akhirnya
Dan Ingatlah Semua Ikrar Kita

Hati Ini Sayu Mengenangkan
Sengsara Di Dalam Perjuangan
Jiwa Ku Merana Dan Meronta Mengharapkan
Kedamaian Dan Jua Ketenangan

Tetapi Ku Akur Pada Hakikat
Suka Dan Duka Dalam Perjuangan
Perlu Ketabahan Dan Kekuatan

Posted by: arifamsyar | March 21, 2008

FRIENDSHIP 4EVER

Image Hosting by PictureTrail.com” mce_src=”Image Hosting by PictureTrail.com” alt=”” border=”” hspace=”” vspace=”” width=”520″ height=”520″ align=”middle” />

Posted by: arifamsyar | March 21, 2008

FAMILY COMMM

Image Hosting by PictureTrail.com” mce_src=”Image Hosting by PictureTrail.com” alt=”” border=”” hspace=”” vspace=”” width=”” height=”” align=”” />

Older Posts »

Categories